Anneleen De Koker

Geboren september ‘69.
Mama van een dochter en een zoon.

Gepassioneerd, gedreven, eigenzinnig.
Een grote bewondering voor de natuur in al zijn facetten.
De kracht van vuur, water en wind. De schoonheid en sterkte van dieren, de prachtige kleuren van bloemen en planten…

Ik kan intens genieten van koffie in de ochtend, etentjes in leuk gezelschap, gezellige momenten rondom de vuurput, opgaan in muziek en verf, groenten in de tuin, onze dieren… Ik breng heel graag tijd alleen door, maar zonder mijn geliefden en familie voel ik vooral leegte. Ik hou van stilte en rust, maar ben eveneens heel heftig en enthousiast. 
Tegenstrijdigheden, hand in hand, een rode draad in mijn bestaan.

“Bitterzoet”

Schilderen is sinds mijn tienerjaren een fijne manier om na te denken, te achterhalen wat er in mij omgaat. Niet echt om iets te vertellen maar eerder zoals mijn vader het deed, experimenteren met kleur en materiaal en jezelf helemaal verliezen in het moment.
Lange tijd was er te weinig ruimte voor, andere bezigheden slorpten me op, niet zo erg want ook dat was fijn, maar ondertussen is de tijd er terug en nu ben ik amper te stoppen.
Mijn manier van schilderen kan volgens mij het best als organisch worden omschreven, het ontstaat, vertrekkend vanuit een gevoel, een impressie en groeit.
De materialen gaan hun weg en beslissen welke volgende stappen gezet dienen te worden, de uitkomst is steeds onbekend.
Het is belangrijk te blijven geloven in een goede uitkomst, soms gaat alles vanzelf en leveren enkele vegen en bewegingen een luchtig, speels werk op.
Soms is het anders, dient er gewerkt te worden, een nieuwe invalshoek, een andere kleur, een andere manier…
Net zoals het leven… gaat het zijn gang, wij volgen op onze eigen manier…
Het is niet zwart-wit, goed-slecht, vreugdevol of pijnlijk, het is van alles wat, steeds afwisselend of… “bitterzoet”.  Tegenstrijdigheden die vaak een orkaan van gevoelens veroorzaken, allen even belangrijk.
Elke emotie is het waard beleefd te worden, elke gebeurtenis brengt ons iets, en… er is altijd een weg, altijd! Misschien een onbekend pad maar daarom niet minder bewandelbaar.
Kleur, verf en materialen helpen me op mijn zoektochten, verstillen me…
Passie, liefde, oprechtheid, kwetsbaarheid, ontreddering, hoop… dit en nog veel meer, is waar mijn werk voor staat.